За нас

за Nous-bg.com

Nous-bg.com е електронен магазин, в който може да се намерят игри, научна и популярна литература, свързани с археологията. Тук се продават и разнообразни продукти с логото на Archaeologia Bulgarica – сдружението, което през 2018 г. основа едноименната медийна платформа на доброволни начала и създаде първата по рода си образователна и приключенска настолна игра „Археолози срещу иманяри“.

Nous-bg.com е собственост на „Ноус“ ЕООД, ЕИК 121404285. Фирмата е регистрирана през 1997 г. с основна цел издателска и печатарска дейност, разпространение на печатни произведения, вътрешна и външна търговия.

Нашият екип

  1. Доц. д-р Людмил Вагалински е археолог с дългогодишен опит и приносни публикации; от 2010 – 2018 г, директор на НАИМ при БАН: http://naim.bg/en/content/person/700/0/92/ ; от 2007 г. ръководител на проучванията в античния град Хераклея Синтика край с. Рупите, Петричко; от 2003 г. ръководител на  проучванията в римската колония Деултум, Бургаско. В биографията му влизат разкопки на дунавските римски кастели Ятрус в Русенско и Трансмариска в Силистренско.
  2. Гл. ас. д-р Сирма Александрова, секция Антична археология на Националния археологически институт с музей – БАН: http://naim.bg/en/content/person/700/0/173/ . Заместник-ръководител на разкопките в Хераклея Синтика.
  3. Ирина Вагалинска, редактор на книги и журналист с над 20 г. практика в медиите, включително като отговорен редактор в списание „Тема“, където води рубрика „Археология“.

Форма за контакт

Please, insert your name
Please, insert your email
Please, insert the message

Връзка с нас